Taxatierapport nodig?
Deskundig, snel en betaalbaar!

Taxaties

Waarom is het belangrijk een deskundige taxateur in te schakelen?

Taxeren is het bepalen van een objectieve waarde van een woning en wordt vastgelegd in een taxatierapport. Als taxateurs aangesloten bij de branche-organisatie VastgoedPro voldoen wij aan alle vakbekwaamheidseisen en zijn wij gecertificeerd en ingeschreven in het register van VastgoedCert en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Het NRVT houdt toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie..

Zo zorgt het NRVT ervoor dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons als geregistreerde taxateurs wordt geborgd. Kortom, als Register Taxateur onderscheiden wij ons en worden onze taxatierapporten door alle hypotheekverstrekkers en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) geaccepteerd.

Snel een vakkundig taxatierapport nodig? Wij leveren taxaties die voldoen aan de normen van de hypotheekverstrekkers en de validatieinstituten. Als gecertificeerde taxateurs zijn wij aangesloten bij het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Er worden o.a. taxaties verricht:

  • bij koop en verkoop van een woning
  • voor hypothecaire financiering en Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • bij onteigening van een woning
  • voor het vaststellen van de herbouwwaarde voor de verzekering
  • als de Belastingdienst de waarde van een woning wil bepalen